Beef consumption of the families of Ambato

 

Authors
Martínez, Juan Pablo; Morales, Lilián
Format
Article
Status
publishedVersion
Description

The purpose of this paper is to establish the meat consumption profile of Ambato’s families. By using a questionnaire, 403 people from urban and rural zones have been surveyed. The investigation describes beef purchases preferences considering 3.4 people per family, beef consumption per family is on average of 7 pounds with a frequency of 8 times a month and the spending is around 44,62 USD. With regard to packaging, people prefer vacuum packaging, which are found commonly at markets and supermarkets. This information contributes to commercial planning as well as to public politics design concerning health and merchandizing. Keywords: Consumption profile, purchase preference, beef. URL: http://revistas.uta.edu.ec/erevista/index.php/bcoyu/article/view/617
Este artículo determina el perfil de consumo de carne de res en las familias del cantón Ambato. Se empleó un cuestionario y se obtuvieron 403 respuestas en la zona urbana y rural. La cantidad adquirida es de 7 libras total en alrededor de 8 veces mensuales, gastando en promedio 44,62 USD. Los consumidores prefieren el empaque al vacío que normalmente adquieren en supermercados y plazas-mercados. Los datos contribuyen a la planificación comercial de los establecimientos destinados a la venta de carne, así como también en el diseño de políticas públicas en áreas de salud y comercialización. Palabras clave: Perfil de consumo, preferencia de compra, carne de res. URL: http://revistas.uta.edu.ec/erevista/index.php/bcoyu/article/view/617

Publication Year
2016
Language
spa
Topic
Repository
Revista Boletín de Coyuntura
Get full text
https://revistas.uta.edu.ec/erevista/index.php/bcoyu/article/view/617
Rights
openAccess
License
Derechos de autor 2016 Bolentín de Coyuntura