Estrategias pedagógicas en el aprendizaje de la lectoescritura en la lengua kichwa con los estudiantes de tercero, cuarto y quinto grado del centro educativo intercultural bilingüe “Ati II Pillahuasu”, parroquia Guanujo, cantón Guaranda, provincia Bolívar, periodo académico noviembre 2023 - febrero 2024. - Toalombo Pungaña, Cynthia Jamileth (2024)
Kichwa shimita shuk anchayupay chikanyashka nipa kan Kawsay Warankanapak. ñukanchikpa hatun taytakuna,mamakunaka willachishka yachaykunaka yachayruraykunapash tiyashk kikinyari shina, llaktakaykunapakmi wiñay,wiñayta kawsashpa shamushka Ecuadormamallatapipash. Kichwa shimita rimayta shimiyay charishka yavhaymama, ñawparimay, wiñaykawsay kallari yachay kasaytapash runaka. Ñawpa, yachachi yachakuytapash kichwa shimita yachana wasika shimi ishkay kawsaypura yachana rakiri kan shuk yachaykuna mana shina mama shimita kawaypura. Kay taripaykunaka mutsurinmi ashtawan wampukyay yachakuy llakimantakunapak killkakatina killkatapash kichwa shimipi yachakukkunapi kimsaniki, chuskuniki pichkaniki pataykuna Centro Educativo Comunitario Intercultural Bilingüe “Ati II Pillahuasu” Guanujo ayllullaktapi taytakunawan, mamakunawan, yachachikkunawan yachakukunawanpash. Tukuriyta, taripayka yuyayrikuchikshka yachakukkuna mana rimay kichwa shimita chaymanta castellano akllashka kan, ashtawan wasita yayakuna mana yachachi kichwa.