Ambientes de aprendizaje para el fortalecimiento de la identidad cultural en los niños del centro educativo comunitario intercultural bilingüe “Arturo Yumbay Ilijama”, comunidad Tingopamba, parroquia Guanujo, cantón Guaranda, provincia Bolívar, período 2021 – 2022 - Barragán Carrasco, Libia Paola (2022)
Kay yachay mashkashkakunapi riksichinchi wankurishka mushuk yuyaykuna, estrategiaskuna,pankalla ministishkakuknata churashpa tukuy yuyaykunata paktachinkapak , alli,sumaklla yachachikunata tukuy wawakunaman kuchun nukanchik nawpak kawsaykunata , punllanta kawsarichishpa, wiñapchispa katinkapak tukuy yatuk yachana wasi uku wawakunawan. Kay llankashka etnografico willaykunawan charipakrini wachakka Licenciada de Educacion Intercultural Bilingüe, kayta ruraykunata rikuchinkapak tukuy ninishtishka pacha, yachaykunata churashkani, kay kilkashkakunawan tuki-uku yachaykuna pactachinkapak, sinchiyachishpa katinkapak wawa yachay uku Intercultural Bilingüe “Arturo Yumbay Ilijama” Tingopamba-Guanujo ayllu llakta Guaranda kiti Bolivar marka, 2021-2022 yachay pachapi. Kay kati, yuyarirkanchik ñawpak wilaykunata rikushpa, uchilla,chawpi,jatun kilkashkka tunata katinkapak, kaykunawan alli pachakunata kunkapak yachana wasi ukupi, tukuy kay watatakuna katub yachashka ukupi wachariskakunata paktachinkapak , katinpi rurarirka justificacionkunata kay kilkashka minishtishka teoria cientientifica allichishka kay llaki yachaykunata allichinkapak. Chaymanta, kay yachaykunata tukuy ninistikunata allipiska tukuchinkapak kay mushuk yuyaykunata mashkarkanchin yachachishpa sakirikapak.