Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies

This research was conducted to evaluate the addition of brewers grains in the growth stages fattening in feeding rabbits (Oryctolagus cuniculus), for the same 20 Rabbits Californian race one month old were used, the same that were divided into four groups of 5 animals for each treatment, in which th...

Полное описание

Сохранить в:
Библиографические подробности
Главный автор: Satan Llamuca, Lilian Patricia (author)
Формат: bachelorThesis
Язык:spa
Опубликовано: 2016
Предметы:
Online-ссылка:http://repositorio.utc.edu.ec/handle/27000/3297
Метки: Добавить метку
Нет меток, Требуется 1-ая метка записи!
_version_ 1822282015081234432
author Satan Llamuca, Lilian Patricia
author_facet Satan Llamuca, Lilian Patricia
author_role author
collection Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxi
dc.contributor.none.fl_str_mv Pino Panchi, Edwin Orlando
dc.creator.none.fl_str_mv Satan Llamuca, Lilian Patricia
dc.date.none.fl_str_mv 2016-11-28T19:38:58Z
2016-11-28T19:38:58Z
2016
dc.identifier.none.fl_str_mv 109 p.
http://repositorio.utc.edu.ec/handle/27000/3297
dc.language.none.fl_str_mv spa
dc.publisher.none.fl_str_mv Satan Llamuca, Lilian Patricia (2016). Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies. Carrera de Medicina Veterinaria y Zootecnia. UTC. Latacunga. 109 p.
dc.rights.none.fl_str_mv http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.source.none.fl_str_mv reponame:Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxi
instname:Universidad Técnica de Cotopaxi
instacron:UTC
dc.subject.none.fl_str_mv BAGAZO DE CERVEZA
ETAPA DE CRECIMIENTO
ALIMENTACIÓN
CONEJOS
dc.title.none.fl_str_mv Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies
dc.type.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
description This research was conducted to evaluate the addition of brewers grains in the growth stages fattening in feeding rabbits (Oryctolagus cuniculus), for the same 20 Rabbits Californian race one month old were used, the same that were divided into four groups of 5 animals for each treatment, in which the design is completely randomized to get the results. The treatments were distributed as follows T1 (control), T2 (1% brewers grains + alfalfa), T3 (2% brewers grains + alfalfa), T4 (3% brewers grains + alfalfa). By using brewers grains in feeding rabbits established that there is a high increase in terms of production parameters rabbits being in the case of T4 (3% brewers grains) which has the best weight gain (230.1), better feed intake (36612.2) and good feed conversion (1.59) as there are both numerical and statistical significance between the other treatments, followed by T3 which has a low consumption food compared to T4 (3275.54), hence less weight gain (196.3) and feed conversion ratio (1.67). Not being the same as for T1 (Control) q had a feed intake (3064.8), weight gain (177.8), and feed conversion ratio (1.74). In this trial, treatment was inefficient increase in productive parameters was T2 (168) weight gain (3029.5) feed intake and conversion (1.81)....
eu_rights_str_mv openAccess
format bachelorThesis
id UTC_ee496ab5d6a43f103a81fd71e38406fe
identifier_str_mv 109 p.
instacron_str UTC
institution UTC
instname_str Universidad Técnica de Cotopaxi
language spa
network_acronym_str UTC
network_name_str Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxi
oai_identifier_str oai:oai:repositorio.utc.edu.ec:27000:27000/3297
publishDate 2016
publisher.none.fl_str_mv Satan Llamuca, Lilian Patricia (2016). Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies. Carrera de Medicina Veterinaria y Zootecnia. UTC. Latacunga. 109 p.
reponame_str Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxi
repository.mail.fl_str_mv .
repository.name.fl_str_mv Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxi - Universidad Técnica de Cotopaxi
repository_id_str 0
rights_invalid_str_mv http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/
spelling Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia CubijiesSatan Llamuca, Lilian PatriciaBAGAZO DE CERVEZAETAPA DE CRECIMIENTOALIMENTACIÓNCONEJOSThis research was conducted to evaluate the addition of brewers grains in the growth stages fattening in feeding rabbits (Oryctolagus cuniculus), for the same 20 Rabbits Californian race one month old were used, the same that were divided into four groups of 5 animals for each treatment, in which the design is completely randomized to get the results. The treatments were distributed as follows T1 (control), T2 (1% brewers grains + alfalfa), T3 (2% brewers grains + alfalfa), T4 (3% brewers grains + alfalfa). By using brewers grains in feeding rabbits established that there is a high increase in terms of production parameters rabbits being in the case of T4 (3% brewers grains) which has the best weight gain (230.1), better feed intake (36612.2) and good feed conversion (1.59) as there are both numerical and statistical significance between the other treatments, followed by T3 which has a low consumption food compared to T4 (3275.54), hence less weight gain (196.3) and feed conversion ratio (1.67). Not being the same as for T1 (Control) q had a feed intake (3064.8), weight gain (177.8), and feed conversion ratio (1.74). In this trial, treatment was inefficient increase in productive parameters was T2 (168) weight gain (3029.5) feed intake and conversion (1.81)....La presente investigación se realizó con el objetivo de evaluar la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (oryctolagus cuniculus), para la misma se utilizaron 20 Conejos de raza Californiano de un mes de edad, las mismas que se dividieron en cuatro grupos de 5 animales para cada tratamiento, en la que se utilizó el diseño completamente al azar para obtener los resultados. Los tratamientos fueron distribuidos de la siguiente manera T1 (testigo), T2 (1% bagazo de cerveza + alfalfa), T3 (2% bagazo de cerveza +alfalfa), T4 (3% bagazo de cerveza+ alfalfa). Al utilizar el bagazo de cerveza en la alimentación de los conejos establece que existe un alto incremento en lo que respecta los parámetros productivos de los conejos siendo en el caso del T4 (3% bagazo de cerveza) en la que tiene la mejor ganancia de peso (230,1), mejor consumo de alimento (36612,2) y una buena conversión alimenticia (1,59) ya que hay significancia tanto numérica como estadística entre el resto de los tratamientos, seguida por el T3 que tuvo un bajo consumo de alimento en comparación del T4 de (3275,54)....Satan Llamuca, Lilian Patricia (2016). Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies. Carrera de Medicina Veterinaria y Zootecnia. UTC. Latacunga. 109 p.Pino Panchi, Edwin Orlando2016-11-28T19:38:58Z2016-11-28T19:38:58Z2016info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis109 p.http://repositorio.utc.edu.ec/handle/27000/3297spahttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/info:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxiinstname:Universidad Técnica de Cotopaxiinstacron:UTC2016-11-29T08:00:09Zoai:oai:repositorio.utc.edu.ec:27000:27000/3297Institucionalhttp://repositorio.utc.edu.ec/Universidad públicahttps://www.utc.edu.ec/..Ecuador...opendoar:02025-01-26T03:43:32.552182Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxi - Universidad Técnica de Cotopaxitrue
spellingShingle Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies
Satan Llamuca, Lilian Patricia
BAGAZO DE CERVEZA
ETAPA DE CRECIMIENTO
ALIMENTACIÓN
CONEJOS
status_str publishedVersion
title Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies
title_full Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies
title_fullStr Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies
title_full_unstemmed Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies
title_short Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies
title_sort Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies
topic BAGAZO DE CERVEZA
ETAPA DE CRECIMIENTO
ALIMENTACIÓN
CONEJOS
url http://repositorio.utc.edu.ec/handle/27000/3297