Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies
This research was conducted to evaluate the addition of brewers grains in the growth stages fattening in feeding rabbits (Oryctolagus cuniculus), for the same 20 Rabbits Californian race one month old were used, the same that were divided into four groups of 5 animals for each treatment, in which th...
Сохранить в:
Главный автор: | |
---|---|
Формат: | bachelorThesis |
Язык: | spa |
Опубликовано: |
2016
|
Предметы: | |
Online-ссылка: | http://repositorio.utc.edu.ec/handle/27000/3297 |
Метки: |
Добавить метку
Нет меток, Требуется 1-ая метка записи!
|
_version_ | 1822282015081234432 |
---|---|
author | Satan Llamuca, Lilian Patricia |
author_facet | Satan Llamuca, Lilian Patricia |
author_role | author |
collection | Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxi |
dc.contributor.none.fl_str_mv | Pino Panchi, Edwin Orlando |
dc.creator.none.fl_str_mv | Satan Llamuca, Lilian Patricia |
dc.date.none.fl_str_mv | 2016-11-28T19:38:58Z 2016-11-28T19:38:58Z 2016 |
dc.identifier.none.fl_str_mv | 109 p. http://repositorio.utc.edu.ec/handle/27000/3297 |
dc.language.none.fl_str_mv | spa |
dc.publisher.none.fl_str_mv | Satan Llamuca, Lilian Patricia (2016). Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies. Carrera de Medicina Veterinaria y Zootecnia. UTC. Latacunga. 109 p. |
dc.rights.none.fl_str_mv | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/ info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.source.none.fl_str_mv | reponame:Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxi instname:Universidad Técnica de Cotopaxi instacron:UTC |
dc.subject.none.fl_str_mv | BAGAZO DE CERVEZA ETAPA DE CRECIMIENTO ALIMENTACIÓN CONEJOS |
dc.title.none.fl_str_mv | Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies |
dc.type.none.fl_str_mv | info:eu-repo/semantics/publishedVersion info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
description | This research was conducted to evaluate the addition of brewers grains in the growth stages fattening in feeding rabbits (Oryctolagus cuniculus), for the same 20 Rabbits Californian race one month old were used, the same that were divided into four groups of 5 animals for each treatment, in which the design is completely randomized to get the results. The treatments were distributed as follows T1 (control), T2 (1% brewers grains + alfalfa), T3 (2% brewers grains + alfalfa), T4 (3% brewers grains + alfalfa). By using brewers grains in feeding rabbits established that there is a high increase in terms of production parameters rabbits being in the case of T4 (3% brewers grains) which has the best weight gain (230.1), better feed intake (36612.2) and good feed conversion (1.59) as there are both numerical and statistical significance between the other treatments, followed by T3 which has a low consumption food compared to T4 (3275.54), hence less weight gain (196.3) and feed conversion ratio (1.67). Not being the same as for T1 (Control) q had a feed intake (3064.8), weight gain (177.8), and feed conversion ratio (1.74). In this trial, treatment was inefficient increase in productive parameters was T2 (168) weight gain (3029.5) feed intake and conversion (1.81).... |
eu_rights_str_mv | openAccess |
format | bachelorThesis |
id | UTC_ee496ab5d6a43f103a81fd71e38406fe |
identifier_str_mv | 109 p. |
instacron_str | UTC |
institution | UTC |
instname_str | Universidad Técnica de Cotopaxi |
language | spa |
network_acronym_str | UTC |
network_name_str | Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxi |
oai_identifier_str | oai:oai:repositorio.utc.edu.ec:27000:27000/3297 |
publishDate | 2016 |
publisher.none.fl_str_mv | Satan Llamuca, Lilian Patricia (2016). Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies. Carrera de Medicina Veterinaria y Zootecnia. UTC. Latacunga. 109 p. |
reponame_str | Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxi |
repository.mail.fl_str_mv | . |
repository.name.fl_str_mv | Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxi - Universidad Técnica de Cotopaxi |
repository_id_str | 0 |
rights_invalid_str_mv | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/ |
spelling | Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia CubijiesSatan Llamuca, Lilian PatriciaBAGAZO DE CERVEZAETAPA DE CRECIMIENTOALIMENTACIÓNCONEJOSThis research was conducted to evaluate the addition of brewers grains in the growth stages fattening in feeding rabbits (Oryctolagus cuniculus), for the same 20 Rabbits Californian race one month old were used, the same that were divided into four groups of 5 animals for each treatment, in which the design is completely randomized to get the results. The treatments were distributed as follows T1 (control), T2 (1% brewers grains + alfalfa), T3 (2% brewers grains + alfalfa), T4 (3% brewers grains + alfalfa). By using brewers grains in feeding rabbits established that there is a high increase in terms of production parameters rabbits being in the case of T4 (3% brewers grains) which has the best weight gain (230.1), better feed intake (36612.2) and good feed conversion (1.59) as there are both numerical and statistical significance between the other treatments, followed by T3 which has a low consumption food compared to T4 (3275.54), hence less weight gain (196.3) and feed conversion ratio (1.67). Not being the same as for T1 (Control) q had a feed intake (3064.8), weight gain (177.8), and feed conversion ratio (1.74). In this trial, treatment was inefficient increase in productive parameters was T2 (168) weight gain (3029.5) feed intake and conversion (1.81)....La presente investigación se realizó con el objetivo de evaluar la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (oryctolagus cuniculus), para la misma se utilizaron 20 Conejos de raza Californiano de un mes de edad, las mismas que se dividieron en cuatro grupos de 5 animales para cada tratamiento, en la que se utilizó el diseño completamente al azar para obtener los resultados. Los tratamientos fueron distribuidos de la siguiente manera T1 (testigo), T2 (1% bagazo de cerveza + alfalfa), T3 (2% bagazo de cerveza +alfalfa), T4 (3% bagazo de cerveza+ alfalfa). Al utilizar el bagazo de cerveza en la alimentación de los conejos establece que existe un alto incremento en lo que respecta los parámetros productivos de los conejos siendo en el caso del T4 (3% bagazo de cerveza) en la que tiene la mejor ganancia de peso (230,1), mejor consumo de alimento (36612,2) y una buena conversión alimenticia (1,59) ya que hay significancia tanto numérica como estadística entre el resto de los tratamientos, seguida por el T3 que tuvo un bajo consumo de alimento en comparación del T4 de (3275,54)....Satan Llamuca, Lilian Patricia (2016). Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies. Carrera de Medicina Veterinaria y Zootecnia. UTC. Latacunga. 109 p.Pino Panchi, Edwin Orlando2016-11-28T19:38:58Z2016-11-28T19:38:58Z2016info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis109 p.http://repositorio.utc.edu.ec/handle/27000/3297spahttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/info:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxiinstname:Universidad Técnica de Cotopaxiinstacron:UTC2016-11-29T08:00:09Zoai:oai:repositorio.utc.edu.ec:27000:27000/3297Institucionalhttp://repositorio.utc.edu.ec/Universidad públicahttps://www.utc.edu.ec/..Ecuador...opendoar:02025-01-26T03:43:32.552182Repositorio Universidad Técnica de Cotopaxi - Universidad Técnica de Cotopaxitrue |
spellingShingle | Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies Satan Llamuca, Lilian Patricia BAGAZO DE CERVEZA ETAPA DE CRECIMIENTO ALIMENTACIÓN CONEJOS |
status_str | publishedVersion |
title | Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies |
title_full | Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies |
title_fullStr | Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies |
title_full_unstemmed | Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies |
title_short | Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies |
title_sort | Evaluación de la adición del bagazo de cerveza en las etapas de crecimiento al engorde en la alimentación de conejos (Oryctolagus cuniculus), en la provincia de Chimborazo, cantón Riobamba- parroquia Cubijies |
topic | BAGAZO DE CERVEZA ETAPA DE CRECIMIENTO ALIMENTACIÓN CONEJOS |
url | http://repositorio.utc.edu.ec/handle/27000/3297 |