Analysis of the potential in the field of gastronomic industrial tourism within the province of Córdoba according to location

 

Authors
Millán Vázquez de la Torre, Mª Genoveva; Hernández Rojas, Ricardo David; Dancausa Millán, Mª Genoveva
Format
Article
Status
publishedVersion
Description

Food products are increasingly a tourist attraction to visit certain places, as they reflect the gastronomy, culture and traditions of the areas where they are located. In this article a geographic analysis of the main products or raw materials representative of each town or locality that make up the province of Córdoba (Spain) is carried out, as well as a description of the motivations of the gastronomic tourist that visits them.
Los productos alimentarios, cada vez constituyen un atractivo turístico para visitar determinados lugares, ya que reflejan la gastronomía, la cultura y tradiciones de las zonas donde se ubican. En este artículo se realiza un análisis geográfico de los principales productos o materias primas representativas de cada pueblo o localidad que conforman la provincia de Córdoba (España), así como una descripción de las motivaciones del turista gastronómico que las visita.

Publication Year
2016
Language
spa
Topic
Repository
Revista RICIT
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openAccess
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Derechos de autor 2016 Turismo, Desarrollo y buen vivir. Revista de Investigación de la Ciencia Turística - RICIT