Elaboración de mantequilla

 

Authors
Vega Escobar, Iván Mesías
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

Butter is the fat emulsion, water and milk solids, obtained whipping, kneading and washing the fat globules formed by churning cream milk or cream. It is a dairy product that matters as food by the fat it contains. Nutritionally is important because this fat soluble vitamins transmits milk such as A, D and E mainly. As for its energy value it is equivalent to that of other fats and oils. Its fat content is higher than 8O% which is crystallized. fatty product derived exclusively from milk and / or products obtained from milk, mainly in the form of emulsion of oil and water Standardization rules INEN 161
La mantequilla es la emulsión de grasa, agua y solidos lácteos, obtenido del batido, amasado y lavado de los glóbulos grasos que se forma por el batido de la crema de leche o nata. Es un producto lácteo que tiene importancia como alimento por la grasa que contiene. Nutricionalmente esta grasa es importante porque transmite las vitaminas liposolubles de la leche como son la A, D y E principalmente. En cuanto a su valor energético, es equivalente al de otras grasas y aceites. Su contenido en materia grasa es mayor al 8O% la cual se encuentra cristalizada. Producto graso derivado exclusivamente de la leche y/o productos obtenidos de la leche, principalmente en forma de emulsión de tipo agua y aceite Normas de estandarización INEN 161

Publication Year
2016
Language
spa
Topic
ESTANDARIZACIÓN
MATERIA PRIMA
SOLUBILIDAD
Repository
Repositorio Universidad Estatal de Bolivar
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http://dspace.ueb.edu.ec/handle/123456789/1398
Rights
openAccess
License