Elaboración de mantequilla
- Authors
- Vega Escobar, Iván Mesías
- Format
- BachelorThesis
- Status
- publishedVersion
- Description
Butter is the fat emulsion, water and milk solids, obtained whipping, kneading and washing the fat globules formed by churning cream milk or cream. It is a dairy product that matters as food by the fat it contains. Nutritionally is important because this fat soluble vitamins transmits milk such as A, D and E mainly. As for its energy value it is equivalent to that of other fats and oils. Its fat content is higher than 8O% which is crystallized. fatty product derived exclusively from milk and / or products obtained from milk, mainly in the form of emulsion of oil and water Standardization rules INEN 161
La mantequilla es la emulsión de grasa, agua y solidos lácteos, obtenido del batido, amasado y lavado de los glóbulos grasos que se forma por el batido de la crema de leche o nata. Es un producto lácteo que tiene importancia como alimento por la grasa que contiene. Nutricionalmente esta grasa es importante porque transmite las vitaminas liposolubles de la leche como son la A, D y E principalmente. En cuanto a su valor energético, es equivalente al de otras grasas y aceites. Su contenido en materia grasa es mayor al 8O% la cual se encuentra cristalizada. Producto graso derivado exclusivamente de la leche y/o productos obtenidos de la leche, principalmente en forma de emulsión de tipo agua y aceite Normas de estandarización INEN 161
- Publication Year
- 2016
- Language
- spa
- Topic
- ESTANDARIZACIÓN
MATERIA PRIMA
SOLUBILIDAD
- Repository
- Repositorio Universidad Estatal de Bolivar
- Get full text
- http://dspace.ueb.edu.ec/handle/123456789/1398
- Rights
- openAccess
- License