Pickes de mango

 

Authors
Guevaro Haro, María Fernanda
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

Pickle.- Brining is the name of the food that has been immersed in a salt solution, and that ferments by itself or with the help of an inoculum, which lowers the pH occurs and increases the acidity of the same in order to be able to extend their preservation. ... The Mango.- The handle is a highly nutritious and healing fruit. It is a very sweet fruit, refreshing and very easy to prepare, its pulp is fleshy and semi -ácida, the more fibrous is having more fibers. It is a fruit that is doing very well to children, adolescents, young adults, adults, seniors, athletes, pregnant and lactating women. This fruit is ideal for those with deficiencies in vitamins A and C, for people who can not tolerate citrus fruits, peppers and other vegetables, for those who must eat a low fat diet. The snuff, alcohol abuse, stress, etc. The handle can be achieved in markets throughout the year (Different producing countries produce crops at different times). Vinagre.-This popular product gets its name from the Latin vinum acre, meaning "sour wine" and is basically dilute acetic acid. It is believed that was discovered by accident some 10,000 years ago, when they began to develop the first alcoholic beverages as it is obtained after the fermentation of almost anything with sugar or starch. It is used as a food preservative in the food industry. It is known that the wine used to obtain vinegar should not have more than 20% of water and alcohol in a concentration of between 5 to 11% volume in no case more than 15%. Otherwise, acetic bacteria mermarían activity prolonging fermentation time. You want to develop Pickles mango, complete the following table with ingredients and additives necessary for the acquisition, indicate the flowchart of the manufacturing process with the details of each transaction and indicate the critical points in the process.
Pickle.- Encurtido es el nombre que se da a los alimentos que han sido sumergidos en una solución de sal, y que fermenta por sí solo o con la ayuda de un inoculo, en el cual baja el pH y aumenta la acidez del mismo con el objeto de poder extender su conservación. ... El Mango.- El mango es una fruta altamente nutritiva y curativa. Es una fruta muy dulce, que refresca y muy fácil de preparar, su pulpa es carnosa y semi –ácida, la más fibrosa es la que tiene mayor cantidad de fibras. Es una fruta que le va muy bien a niños, adolescentes, adultos jóvenes, adultos, ancianos, deportistas, mujeres embarazadas y lactantes. Esta fruta es ideal para quienes tienen carencias de vitaminas A y C, para personas que no toleran los cítricos, el pimiento y otros vegetales, para quienes deben llevar una dieta baja en grasa. El tabaco, el abuso de alcohol, el estrés, etc. El mango puede conseguirse en los mercados durante todo el año (Los diferentes países productores producen cosechas en épocas distintas). Vinagre.-Este popular producto, que recibe su nombre del latín vinum acre, es decir "vino agrio", y es básicamente ácido acético diluido. Se cree que fue descubierto por accidente hace unos 10.000 años, cuando se empezaron a elaborar las primeras bebidas alcohólicas, ya que se consigue tras la fermentación de casi cualquier cosa que tenga azúcar o almidón. Se usa como conservante de alimentos en la industria alimenticia. Se sabe que los vinos utilizados para la obtención de vinagre no deben tener más de un 20% de agua y el alcohol en una concentración comprendida entre el 5 - 11% del volumen en ningún caso por encima del 15%. De no ser así, las bacterias acéticas mermarían su actividad prolongando el tiempo de fermentación. Se desea elaborar Pickles de mango, llenar el siguiente cuadro con los ingredientes y aditivos necesarios para la adquisición, indicar el diagrama de flujo del proceso de elaboración con el detalle de cada operación e indicar los Puntos Críticos del Proceso.

Publication Year
2016
Language
spa
Topic
PICKLES
MANGO
PREPARACIÓN
SELLADO
Repository
Repositorio Universidad Estatal de Bolivar
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http://dspace.ueb.edu.ec/handle/123456789/1412
Rights
openAccess
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