Factivilidad de un hotel aeropuerto en el mercado ecuatoriano.

 

Authors
Reinoso Azuero, Cristian Rodrigo
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

The necessity of a restoration service, designed to meet the needs of frequent users of the airport in Quito, has developed this project thinking about satisfying the costumer and generate a new trend of service, rarely used in our country. With all this, "Aerostop" is an innovative hotel, located on the outsides of Quito, near the new international airport located in Tababela, with an architectural structure which is very modern and colorful, 30 rooms that are spacious and comfortable, ready to offer everything a traveler needs, and a fusion cuisine restaurant, also 2 stores of useful amenities for any traveler and souvenirs for each client to bring some of our culture. Also the hotel, because of its philosophy of integrated service delivery to the traveler, implemented between its product offerings, various means of transport to facilitate the transfer of customers to various destinations in the area and obviously to the airport, considered our main demand generator. On the other hand, the service has a competitive price in order to be consistent with quality strategies that are intended to be implemented; and as a result it generates the demand levels and revenue projected for this organization. Finally it should be emphasized that the organizational distribution will consist of professionals in the fields of hospitality and management, staff that will be attached to a vertical structure, with established hierarchies, but with the opportunity to the opinions and suggestions of various hotel employees.
La necesidad de un servicio de restauración, orientado a cubrir las necesidades de los usuarios frecuentes del aeropuerto en Quito, ha hecho que se desarrolle este proyecto pensando en satisfacer las mismas y generar una nueva tendencia de servicio, poco utilizada dentro de nuestro país. Con todo esto, “Aerostop” es un hotel innovador, ubicado en las afueras de Quito, cerca al nuevo aeropuerto internacional situado en Tababela, con una estructura arquitectónica muy moderna y vistosa, con 30 habitaciones amplias y cómodas, dispuestas a ofrecer todo lo que un viajero necesite, además de una restaurante de cocina fusión, y 2 tiendas de amenities útiles para cualquier viajero y suvenires para que cada cliente pueda llevar consigo algo de nuestra cultura. Además el hotel, producto de esta filosofía de una entrega de servicio integral al viajero, implementará entre su oferta de productos, diversos medios de transporte que facilitaran los traslados de los clientes a los diferentes destinos turísticos de la zona y obviamente hasta el aeropuerto, considerado nuestro principal generador de demanda. Por otro lado, el servicio manejara un precio competitivo con el fin de ser congruentes con las estrategias de calidad que se pretenden implementar, lo que como resultado generara los niveles de demanda e ingresos proyectados para esta organización. Finalmente cabe recalcar que la distribución organizacional estará conformada por profesionales en el campo de la hotelería y la administración, personal que se sujetara a una estructura vertical, con niveles jerárquicos establecidos, pero con apertura para las opiniones y sugerencia de los diferentes colaboradores del hotel.

Publication Year
2012
Language
esp
Topic
Estudios de factibilidad
Hoteles
CIENCIAS SOCIALES
INDUSTRIA
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
Get full text
http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/1595
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/