Estudio de factibilidad para la elaboración de papa (Solanum Tuberosum) prefrita congelada

 

Authors
Villarreal Mosquera, José Roberto
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

The project “Feasibility study for the elaboration of pre-fried frozen potato ” identifies the potatoes production in our country. Second, it will be analysed who are the best suppliers available and potential costumes of pre-fried frozen potatoes , and finally It will give you a tooling to take a decision for implementing a pre-fried frozen potatoes company as part of the project. In Ecuador, potatoes industry has approximately 87,299 farmers, who produce 364,000 metric ton of potatoes in 65,000 ha. per year. A high percent of this production is sold in fresh presentation without any industrial process, that is the reason why our country has imported 5,480 metric ton of pre-fried frozen potatoes in 2006 to satisfy the necessities the market.
El proyecto “Estudio de factibilidad para la elaboración de papa pre-frita congelada” identifica la producción en nuestro país del tubérculo. Posteriormente, éste proyecto analiza quienes son los mejores proveedores disponibles y los potenciales clientes de la papa pre-frita congelada, finalmente el proyecto le da a usted una herramienta para implementar este negocio. En Ecuador la industria de papas tiene aproximadamente 87,299 agricultores, quienes producen 364,000 toneladas métricas de papas por año en 65,000 ha . Un alto porcentaje de ésta producción es vendido en fresco sin un proceso industrial de por medio, esa es la razón por la que el país importó 5,480 toneladas métricas en el 2006 para satisfacer las necesidades del mercado.

Publication Year
2007
Language
esp
Topic
Papa - Industria
Papa - Productos
Agroempresas
TECNOLOGÍA
TECNOLOGÍA QUÍMICA
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
Get full text
http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/737
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/