Elaboración de una bebida de amaranto (Amaranthus tricolor) y espirulina (Spirulina maxima)

 

Authors
Calderón Rodríguez, Sandra Valeria
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

In recent years the interest in healthy drinks with natural ingredients has increased. Within the Ecuadorian market there are no major alternatives to traditional beverages. Therefore, it is important to develop beverages with cereals such as amaranth and new ingredients such as spirulina for the nutritional and functional benefits that could be presented. Additionally, the incorporation of fruits to a drink would provide with organoleptic properties; while the use of sweeteners avoids increasing its caloric content...
En los últimos años el interés por bebidas saludables con ingredientes naturales se ha incrementado. Dentro del mercado ecuatoriano no existen mayores alternativas a las bebidas tradicionales. Por lo que, es de importancia el desarrollo de bebidas con cereales como el amaranto y con nuevos ingredientes como la espirulina por los beneficios tanto nutricionales como funcionales que podrían presentar...

Publication Year
2018
Language
spa
Topic
Alimentos procesados -- Bebidas -- Tesis y disertaciones académicas.
Amaranto -- Aspectos nutricionales -- Análisis.
Espirulina -- Aspectos nutricionales -- Análisis.
Proteínas vegetales.
Tecnología
Tecnología química
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
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http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/7458
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/