Restaurante de sushi Tetsuke Rolls.

 

Authors
González Reinoso, David Antonio
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

This business plan called "Sushi restaurant: Tetsuke Rolls" studied the viability of implementing a sushi restaurant in Valle de los Chillos. An analysis of the environment in which future business will be developed, at first evaluates the macro environment variables that could cause greater impact to the restaurant, within the technological, social, technological and environmental factors, followed by an analysis of variables of the industry like entry and exit barriers. This first stage of the study places the restaurant on the status of "profitable business". The study also contains the results obtained after conducting market research, which used quantitative and qualitative methods. These results were used to pose the business strategies and establish the vision, mission, philosophy, values and strategic objectives of the organization. We present a marketing plan that includes segmentation, positioning and methods for defining the product, price, and to promote the brand. Finally, we performed a financial analysis that aims to verify the financial viability of the business, we analyze sales, expenses, balance sheets and income statements. Financial situations are presented in three different scenarios (optimistic, medium and pessimistic), in which an analysis of NPV and IRR, demonstrate the viability of the business.
El presente plan de negocios denominado “Restaurante de sushi: Tetsuke Rolls” estudia la viabilidad de implementación de un restaurante de sushi en el Valle de los Chillos. Se realiza un análisis del entorno en el cual se desarrollará el futuro negocio; primero se evalúan las variables del macro entorno que podrían causar un mayor impacto al restaurante, dentro de los factores tecnológicos, sociales, tecnológicos y ambientales, seguido después de un análisis de las variables de la industria como son las barreras de entrada y salida. Esta primera etapa del estudio ubica al restaurante en la categoría de “negocio rentable”. El estudio también contiene los resultados obtenidos después de realizar una investigación de mercados, en la cual se utilizó métodos cuantitativos y cualitativos; estos resultados fueron utilizados para realizar estrategias que permitan al negocio ser competitivo en el mercado. Se estructuró la propuesta estratégica de la empresa, y se estableció la visión, misión, filosofía, valores y objetivos estratégicos de la organización. Se presenta un plan de marketing que comprende segmentación, posicionamiento y métodos para delimitar el producto, el precio y para promocionar la marca. Por último se realiza un análisis financiero que tiene como objetivo verificar la viabilidad financiera del negocio, se analizan ventas, costos, balances y estados de resultados. Se presentan situaciones financieras en tres escenarios distintos (optimista, medio y pesimista), en las que un análisis del VAN y el TIR, demuestran la viabilidad del negocio.

Publication Year
2012
Language
esp
Topic
Administración de empresas
Comercio
CIENCIAS SOCIALES
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
Get full text
http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/1613
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/