Elaboración de una bebida alcohólica destilada a partir de yuca (Manihot esculenta) y zanahoria blanca (Arracacia xanthorrhiza)

 

Authors
Guerrero Marchán, Emilia Isabel; Yépez Albuja, Andrea Carolina
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

In Ecuador, the food and beverages industry has a major impact in the country’s economic sector, in which the alcoholic beverages industry has the largest growing potential. Since Ecuador is a country with multiple microclimates several agricultural products like cassava (Manihot esculenta) and white carrot (Arracacia xanthorriza) can be easily produced, and due to their high starch content are suitable to produce distilled alcoholic beverages. The main objective of this study was to elaborate an alcoholic beverage like vodka with andean roots (cassava and white carrot)...
En el Ecuador la industria de alimentos y bebidas es una de las industrias más fuertes dentro del sector económico siendo la de mayor potencial de crecimiento la industria de bebidas alcohólicas. Al ser Ecuador un país con múltiples microclimas se permite la producción de varios productos agrícolas entre ellos la yuca (Manihot esculenta) y zanahoria blanca (Arracacia xanthorriza) los cuales al presentar altos contenidos de almidones los hacen ideales para la elaboración de bebidas alcohólicas destiladas...

Publication Year
2018
Language
spa
Topic
Bebidas alcohólicas -- Graduación y análisis -- Quito (Ecuador) -- Tesis y disertaciones académicas.
Destilación.
Plantas comestibles.
Tecnología
Tecnología química
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
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http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/7471
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/