Maridaje de vinos ecuatorianos con platos tradicionales

 

Authors
Dávila Palacios, Camila Alexandra
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

This research is based on the following analysis: “there is an acceptance of Ecuadorian wine accompanied by traditional food”. It talks about wine, its history worldwide, the development of wine in Ecuador what it was and what it is now taking into account the favorable results of wineries such as Dos Hemisferios, the influential factors of the it came as the climate, the soil, the type of strain and so on; In the same way, the terroir of the Ecuadorian wines is mentioned in a general and specific way of the winery with which one works, and finally the bases and processes of a pairing are explained...
Esta investigación analiza si “existe una aceptación del vino ecuatoriano acompañado de comida tradicional”. Se habla sobre el vino, de su historia a nivel mundial, el desarrollo del vino en el Ecuador, lo que fue y lo que es ahora, tomando en cuenta los resultados tan favorables de bodegas como la de Dos Hemisferios. También se habla de los factores influyentes del vino, como el clima, el suelo, el tipo de cepa y demás; de igual manera se menciona el terroir de los vinos ecuatorianos a manera general y de forma específica de la bodega con la que se trabaja...

Publication Year
2019
Language
spa
Topic
Maridaje comida y vino -- Quito (Ecuador) -- Tesis y disertaciones académicas
Maridaje comida y vino -- Historia -- Quito (Ecuador) -- Siglo XIX
Cocina típica -- Ecuador.
Food and wine pairing
Tecnología
Gastronomía
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
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http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/8078
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/