Mortadela Especial

 

Authors
Guamán Cajo, Cristhian Xavier
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

Meat has been a part of the diet of the greater part of the populations since the man began to hunt and to fish. The history of the meat defendants began in the day in which you learned to dry the man, to cure or to smoke meat. The meat defendant has evolved to an approximately artistic ability held by scientific expertise, to satisfy the desires of the customers. The bologna, just like the sausages, is a kind of scalded sausage elaborated from cool meat completely you do not mature. They are used like raw materials: Meat, grease, ice and spices, the fact that they receive a later heat treatment that coagulates the proteins and they give the produce a firm and elastic structure.
La carne ha formado parte de la dieta de la mayor parte de las poblaciones desde que el hombre comenzó a cazar y pescar La historia de los procesados cárnicos comenzó en el día en que el hombre aprendió a secar, curar o ahumar la carne. El procesado cárnico ha evolucionado hasta una habilidad casi artística sostenida por conocimientos científicos, para satisfacer los deseos de los clientes. La mortadela, al igual que las salchichas, es un tipo de embutido escaldado elaborado a partir de carne fresca no completamente madura. Se utilizan como materias primas: carne, grasa, hielo y condimentos, que reciben un tratamiento térmico posterior que coagula las proteínas y le dan una estructura firme y elástica al producto.

Publication Year
2016
Language
spa
Topic
MORTADELA ESPECIAL
EMBUTIDO
ADITIVO
CONSERVANTES
Repository
Repositorio Universidad Estatal de Bolivar
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http://dspace.ueb.edu.ec/handle/123456789/1403
Rights
openAccess
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