Caso de estudio Greek, taberna griega. Gastrochallenge 3era [sic] edición

 

Authors
Muñoz Ramos, Cristina Mishell
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

The Gastrochallenge competition is an interdisciplinary contest that started as an initiative of the Universidad San Francisco de Quito. This competition aims to students from different schools of the University to develop a business idea that can be implemented in a real way at campus. In the second term of the year 2014- 2015 the third edition of Gastrochallenge was developed; the business idea who wins in this edition was the Greek tavern restaurant. Therefore, this paper is a case study to be analyzed in terms of sales, promotion and advertising. In order to have good solutions and recommendations, all the planning, developing and implementing of the Greek project information is given. This innovative and multidisciplinary project enabled the eight team members to apply their knowledge throughout its’s implementation; however, there were several issues that one of the team members Greek identified and considers could have been better, because several recommendations are expected in terms of sales, advertising and promotion, as mentioned before to help future editions and projects .
El concurso Gastrochallenge es un concurso interdisciplinario que nace como iniciativa de la Universidad San Francisco de Quito. Este concurso pretende que alumnos de diferentes Colegios de la Universidad desarrollen una idea de negocio que pueda ser implementada de manera real dentro del campus universitario. En el segundo semestre del año 2014- 2015 se llevó a cabo la tercera edición del concurso Gastrochallenge; la idea de negocio ganadora en esta edición fue el restaurante Greek, taberna griega. A continuación, en el presente trabajo de titulación se presenta un caso de estudio para ser analizado en términos de ventas, promoción y publicidad. Se presenta toda la información necesaria la planificación, desarrollo y ejecución del proyecto, una vez ganado. Este proyecto innovador y multidisciplinario permitió que los ocho integrantes del equipo apliquen sus conocimientos a los largo de su implementación; sin embargo, existieron varios problemas que una de las integrantes del equipo de Greek identificó y que considera podrían haber sido mejores, por cuanto se esperan varias recomendaciones con respecto a las áreas antes mencionadas para que puedan servir como recomendaciones para futuras ediciones y para próximos emprendimientos.

Publication Year
2015
Language
spa
Topic
Restaurantes
Planificación Empresarial
Nuevas Empresas
Análisis de Mercadeo
CIENCIAS SOCIALES
MARKETING
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
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http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/5260
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openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/